Blog 27 september 2020

Blog 4 – 27 september 2020- Waar Minnaar Leugenaar Moordenaar zich afspeelt. De belangrijkste plaatsen: de Piazza Garibaldi en Corso Ruggero.

Sicilië is een prachtig eiland en een fantastische vakantiebestemming. Ik ben er verschillende keren naartoe gereisd  Ik heb grote delen van mijn boek tijdens de verschillende reizen geschreven. Ik heb een grote hoeveelheid foto’s van de plaatsen die mij inspireerden. Met deze voor ogen heb ik thuis de scènes afgewerkt.

De centrale plaats in het verhaal is Cefalù. ( http://www.cefalu-sicily.it/english/index.htm ). Toen ik al een belangrijk deel van het verhaal geschreven had, waren wij in Cefalù. Na een ochtendwandeling gingen wij iets drinken op het terras van La Pergola, een bar-restaurant op de Piazza Garibaldi. Dit plein ligt aan het begin van de oude stad, waar de Corso Ruggero leidt naar het centrum met de Kathedraal, en de Via Salvatore Spinuzza naar de Lungomare, de boulevard langs de zee.

We zaten rustig te genieten van een drankje, toen heel onverwacht politieauto’s en -motoren stopten en de straat afsloten. Dit tafereel inspireerde mij, en de belangrijkste wending in het verhaal kreeg vorm: de hoofdpersoon is gevlucht, en wordt hier gearresteerd.

Op het plein zitten altijd enkele oudere mensen te praten op de banken. Zij krijgen een rol in het verhaal. Schuin tegenover het terras is een boetiek met een heel groot en opzichtig opschrift met de naam ervan: 921. Daarnaast is er een kerk, de Chiesa di Maria Santissima della Catena. De legendes rond deze kerk krijgen een plaats in het verhaal.

Hieronder foto’s van het plein, het terras en de komst van de politie.