Fotograferen

Mijn eerste hobby,

Nog altijd een geliefkoosde bezigheid …

Toen ik twaalf jaar was, zowat 55 jaar geleden, leerde mijn vader mij fotograferen en introduceerde mijn oom Walter mij in de geheimen van de donkere kamer. Later kreeg ik een hele installatie: een Paterson tank, een vergroter, kader, baden en chemicaliën, een droogpers, … en natuurlijk een voorraad films en fotopapier. Ik fotografeerde eerst met een Minolta Hi-Matic 7S, en daarna met een Nikon EM.

Door de tijd heb ik tienduizenden negatieven en talloze fotoalbums verzameld. Soms te veel om eruit wijs te geraken. Van veel negatieven heb ik geen afdrukken (meer). Geleidelijk aan ben ik die aan het digitaliseren.

Van mijn ouders en tante kreeg ik een uitgebreid archief aan foto’s en negatieven van henzelf en mijn grootouders. De oudste dateren van ongeveer 1920.

In 2000 kocht ik mijn eerste digitale camera. De sensor kon 1 megapixel aan. Het meegeleverde kaartje kon 8 foto’s bevatten.

Nu fotografeer ik met mijn Canon 6D Mark II. Ik spijkerde mijn kennis bij met lessen aan Syntra Gent en SASK Sint-Niklaas.

In de subpagina’s hierna plaats ik enkele van mijn favoriete foto’s.