VIJF VROUWEN

VIJF VROUWEN is het vervolg op MINNAAR LEUGENAAR MOORDENAAR.

VIJF VROUWEN : waarover gaat het boek?

Op 14 juli 2021 spreekt de rechtbank in Palermo, Sicilië, een ophefmakend vonnis uit tegen tientallen maffiosi. Wat is hieraan voorafgegaan?

“Vijf Vrouwen” zijn tegen de achtergrond van het zonovergoten maar met bloed doordrenkte Sicilië achtergebleven na de verdwijning of de dood van hun vader, hun misdadige echtgenoot of hun minnaar. Ze zoeken hun weg in de criminele doolhof van de Cosa Nostra.

Eén zoekt. Eén vecht. Eén verraadt. Eén smokkelt. Eén intrigeert.

Een man speelt een belangrijke rol in hun queeste. Maar hij weet niets.

Elk hoofdstuk in dit boek is een puzzelstuk in hun zoektocht. Pas in het allerlaatste hoofdstuk wordt het beeld duidelijk en zien wie veroordeeld wordt of de dans ontspringt. Het verhaal begint bij het einde van het vorige boek van William Van Vooren, “Minnaar, leugenaar, moordenaar”. Als je dit boek gelezen hebt, weet je welke de geheimen zijn, die de “Vijf Vrouwen” moeten ontrafelen. Heb je dit niet gelezen, dan is het des te spannender. Je vertrekt dan op dezelfde voet als de personages, die klaar moeten proberen te zien in elkaars leugens en intriges.

Want spannend is “Vijf Vrouwen” zeker. Maar het is meer dan een thriller. Beklijvende gebeurtenissen komen op het pad van Gerda, Elena, Laura, Jane en Agnese: grensoverschrijdend gedrag dat een leven verandert, de ellende van mensenhandel, de pijn bij het verlies van een geliefgde. Een enkele keer filosofeert een personage over zijn lot, of verzacht een vleugje romantiek de soms harde realiteit.

De kaft van Vijf Vrouwen toont vijf profielen, tegen de achtergrond van de skyline van… niet Palermo of een andere plaats in Sicilië, maar van Valletta, de hoofdstad van Malta. De foto hieronder lag aan de basis van het boekomslag.

Valletta, Malta. Coastal landscape of the Maltese Capital city with night illumination – copyright Adobe Stock (rechten gekocht voor de boekcover, maar niet kopiëren of downloaden zonder ook de rechten te betalen a.j.b.)

Waarom Valletta? De vijf vrouwen, Gerda, Elena, Laura, Jane en Agnese zijn de hoofdpersonages. Hun lotgevallen situeren zich hoofdzakelijk op Sicilië of houden er direct verband mee. Maar ze hebben een mysterieuze tegenspeler die op Malta verborgen is. Om dit te doorgronden, moet je het boek lezen.

Het boek werd gelanceerd op 3 november 2022.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is persoonlijke-uitnodiging-03-11-22-1024x483.jpg

Bekijk hier het promotiefilmpje, waarin je meer te weten komt over VIJF VROUWEN.

Via de volgende link kom je bij een filmpje over de totstandkoming van het boek: