VIJF VROUWEN

VIJF VROUWEN is het vervolg op MINNAAR LEUGENAAR MOORDENAAR.

Dit boek heeft een eigen website. Binnenkort zal ik de inhoud daarvan onder deze rubriek integreren, en de site afsluiten.

VIJF VROUWEN : waarover gaat het boek?

Op 14 juli 2021 spreekt de rechtbank in Palermo, Sicilië, een ophefmakend vonnis uit tegen tientallen maffiosi. Wat is hieraan voorafgegaan?

“Vijf Vrouwen” zijn tegen de achtergrond van het zonovergoten maar met bloed doordrenkte Sicilië achtergebleven na de verdwijning of de dood van hun vader, hun misdadige echtgenoot of hun minnaar. Ze zoeken hun weg in de criminele doolhof van de Cosa Nostra.

Eén zoekt. Eén vecht. Eén verraadt. Eén smokkelt. Eén intrigeert.

Een man speelt een belangrijke rol in hun queeste. Maar hij weet niets.

Elk hoofdstuk in dit boek is een puzzelstuk in hun zoektocht. Pas in het allerlaatste hoofdstuk wordt het beeld duidelijk en zien wie veroordeeld wordt of de dans ontspringt. Het verhaal begint bij het einde van het vorige boek van William Van Vooren, “Minnaar, leugenaar, moordenaar”. Als je dit boek gelezen hebt, weet je welke de geheimen zijn, die de “Vijf Vrouwen” moeten ontrafelen. Heb je dit niet gelezen, dan is het des te spannender. Je vertrekt dan op dezelfde voet als de personages, die klaar moeten proberen te zien in elkaars leugens en intriges.

Want spannend is “Vijf Vrouwen” zeker. Maar het is meer dan een thriller. Beklijvende gebeurtenissen komen op het pad van Gerda, Elena, Laura, Jane en Agnese: grensoverschrijdend gedrag dat een leven verandert, de ellende van mensenhandel, de pijn bij het verlies van een geliefgde. Een enkele keer filosofeert een personage over zijn lot, of verzacht een vleugje romantiek de soms harde realiteit.

Het boek heeft een eigen website.

Het boek werd gelanceerd op 3 november 2022.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is persoonlijke-uitnodiging-03-11-22-1024x483.jpg