Minnaar Leugenaar Moordenaar

Mijn debuut, verschenen op 3 november 2020.

Het verhaal gaat over …

Dit verhaal gaat over Marc Verbeeck, zakenman en bankier uit Gent.  Hij wordt voortdurend achtervolgd door zijn zwaktes.  Hij is hebzuchtig en gevoelloos, maar ook naïef.  Hij heeft een gokverslaving.  Zijn succes is gebouwd op fraude en bedrog.

Zijn zakenimperium stort in elkaar door de bankencrisis, en een incident met een lastige klant dwingt hem de benen te nemen.

Een geheim uit het verleden van zijn vrouw Gerda brengt hem naar Sicilië.

Daar wordt hij verliefd en geniet met volle teugen van het leven met de Siciliaanse Elena. Tot blijkt dat zij ook met een zwaar geheim worstelt.

Hij wordt meegesleept in een spiraal van leugens, misdaad en moord.

Hoe kwam ik tot schrijven?

Ik ben een laatbloeier die op 67-jarige leeftijd (° Waarschoot 1953) debuteer met een literaire thriller, waaraan ik gedurende meer dan 10 jaar gewerkt heb.

Als heel jonge snaak won ik regelmatig prijzen in opstelwedstrijden. Later schreef ik al eens een stukje poëzie.  Occasioneel raakte iets in een tijdschrift gepubliceerd.

Van opleiding germanist, ben ik altijd graag met taal bezig geweest.  Mijn scriptie ging over dialectologie, mijn interesse ging vooral uit naar syntaxis, dialecten, oud-Nederlands en oud-Engels.  Literatuur kwam erbij, puur voor het plezier.

Na een kort intermezzo als leerkracht kwam ik in het zakenleven terecht. Ik maakte carrière in verschillende directiefuncties met uitgesproken marketing- en communicatieaccenten.  (Verzekeringen, bank, media, televisie).  Taal bleef ook een van mijn grote interesses, zowel bij het opstellen van zakelijke teksten als in het schrijven en geven van motiverende toespraken.  Occasioneel verscheen er een stuk van mijn hand in een vakblad. 

Ik was ik betrokken bij de eindredactie van het boek “Blijven kijken-Vijftig jaar televisie”, uitgegeven bij Lannoo.  Journalist Manu Adriaens schreef, ik deed research en samen met Diane Waumans was ik medeverantwoordelijk voor de eindredactie.

De laatste 11 jaar van mijn carrière deelde ik mijn kennis en ervaring met jonge mensen, als opleidingsdirecteur Business Management van een Gentse hogeschool.

Ik reisde veel.  Het waren altijd actieve reizen, met rustpauzes voor lectuur.  In 2008 verbleven we lang in Sicilië.  Ik raakte er geïnspireerd, en begon een verhaal te schrijven.  In totaal deed ik 5 reizen naar het eiland en maakte ca. 5000 foto’s.  Op elke reis schreef ik verder.  Ik verloor bij een crash van mijn reiscomputer het hele bestand.  Ik herbegon.

De eerste hoofdstukken heb ik geschreven op het terras van een hotel in Cefalù.

In 2010 werd het ernstiger.  Ik las alle boeken en artikels over de maffia waarop ik de hand kon leggen en bezocht vele honderden pagina’s op het internet.  Ik volgde schrijfcursussen en herschreef mijn teksten verschillende keren.

Cefalù, waar het allemaal begon. De plaats waar ik mijn inspiratie voor het keerpunt in het verhaal vandaan haalde. (eigen foto)

Eind 2019 was het manuscript af.  Ik liet het enkele mensen lezen en ging op zoek naar een uitgever. Ik had het geluk kennis te maken met C.de Vries-Brouwers.  Het klikte van bij de eerste ontmoeting.

Mijn uitgever

Ik ben blij onderdak te hebben gevonden bij

www.devries-brouwers.be